Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Arttırın
Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Arttırın
Akıllı telefonunuzun şarjı 1 gün bile zor mu dayanıyor? İşte bu rehberimiz tam sizlere göre. Telefonunuzun pil süresini arttırın ve dışarıda şarjım bitecek stresinden uzaklaşın.
Yaklaşık bir sene önce paylaştığımız rehberimiz, sizler tarafından büyük ilgi gördü. Tüm akıllı telefon kullananların ortak derdi olan düşük şarj sürelerini biraz daha uzatmaya yönelik rehberimizi biraz güncelleyerek tekrardan sizlerle paylaşıyoruz.
Herkesin bir akıllı telefon kullanım şekli farklı olabilir. Kimisi şarjı bu yoğun kullanımın neticesinde 3 – 4 saatte bitirebilir. Kimilerinin de derdi tam bir günü görmektir. Öncelikle ne istediğinize karar verip, ona göre bir kullanım seçmeniz gerekiyor.
Benim hikayem kullandığım akıllı telefonun şarjının 1 gün bile gitmemesiyle başlamıştı. Hatta kullanmaya göre yarım gün gittiği zamanlarda olmuştu. Fakat ben uğraştım ve dikkatli kullanma ile bir buçuk güne kadar çıkardım. Hatta daha az kullanırsam iki gün bile yetiyor.
Bunu başarana kadar çok çektim diyebiirim. Sabah erkenden kullanmaya başladığım telefonum, akşam saat 8 gibi kapanıyordu. Dışarıda bir yerlere gideceksem durum çok kötü bir hal alıyordu.
Artık akıllı telefonlarımız herşeyimiz oldu. Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız Google Haritalar’dan yere bakıyorsunuz. Maillere bakıp, gündemdeki gelişmelere bakabileceksiniz. Düşünün size arkadaşınız bile ulaşamıyor. Kısaca çağ dışı kalıyorsunuz. O noktada telefonun akıllı ya da aptal olması sizin için önemli olmuyor.
Ana Ekranda Kullanılan Duvar Kağıdı ve Temanın Etkisi
Ekran Aydınlatmasının Etkileri
Kablosuz Bağlantıların Etkileri
Akıllı telefonlarda en çok güç tüketen birimler hiç kuşkusuz kablosuz bağlantılar. WiFi, Bluetooth, GPS ve 3G diye sıralarsak, 3G ve GPS tamamen sarj düşmanı.
Kendi denemelerime göre tüm kablosuz bağlantıların kapanması ile hepsinin açık olması arasında en az yarım gün oynama farkettim.
Mesela GPS’i kapatın. Sadece işinize yarayacağı zaman aktif edin. Android ve Symbian Belle’de kısa yolları mevcut. Pratik bir şekilde açıp kapatabiliyorsunuz. Ayrıca Bluetooth açık dolaşmayın. Gereksiz yere o da şarj ısrafı.
3G ve WiFi’yı da açık tutup, yeri geldiğinde bağlanalım bakalım demeyin. Bağlanacağınız zaman açın. İllaki açacağım diyorsanız ise Android’de eşitlemeyi kapatın.
Eşitleme / Senkronizasyon, belli bir sürelerde veri çektiği için o da şarjınıza negatif etki etmekte. Kullanacağınız zaman senkronize etmeniz en mantıklısı.
RAM ve Uygulama Kontrolü
Batarya Kalibrasyonu nasıl yapılır ve ne işe yarar?