Sağlık

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler:
1 kilo fasulye
Yarım kilo domates
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy patates
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Yapılışı: Fasulyeleri bol suyla yıkadıktan sonra başlarını temizleyip, enine ikiye sonrada boyuna birkaç kere doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerenize zeytinyağını koyup, üstüne soğanları ekleyin. Ocağınızı kısık ateşte yakın. Soğanlar yavaş yavaş kavrulurken domateslerin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Pişmekte olan soğanların üstüne ekleyin. Ağzını kapatıp kavrulmaya bırakın. Patatesleri soyun yine küp küp doğrayın. Kavrulmakta olan soğan ve domates karışımının üzerine ekleyin. Tencerenize bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiberi de koyduktan sonra yavaşça karıştırarak malzemeleriniz kavrulmasını sağlayın. Patateslerin nişastası ortaya çıkmaya başlarken yani yavaşça pişmeye başlarken fasulyelerinizi de ekleyin. Karışıma bir çay bardağı su ekleyin. Fasulyelerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Fasulyeler yumuşamaya başlayınca arzu ettiğiniz miktarda kaynar suyu tencerenize koyun. Fasulyeler pişince ocağınızı kapatın ve yemeğinizi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra derin bir borcam kaba koyabileceğiniz yemeğinizi yoğurt ya da ayranla sunabilirsiniz. Zeytinyağlı soğuk yemekler yaz zamanlarının vazgeçilmezidir. Ana yemek olarak, aperatif olarak isterseniz brunch mezesi olarak bile kullanabilirsiniz bu tarifi. Tarif bizden denemesi sizden, afiyet olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir